אקולוגיה וסביבה

סיכום

3 בינואר, 2019

מפרצי חוף דור | צילום: מרכז להב״ה, מתוך אתר פיקיויקי


מאת

שחר בוקמן
עורך אקולוגיה וסביבה

מאת

שחר בוקמן
עורך אקולוגיה וסביבה

גילויי הגז הטבעי לחופי ישראל טומנים בחובם ברכה לאיכות האוויר בישראל. עם זאת, אסדת הטיפול בגז שיופק מקידוח לווייתן, עשויה להשפיע על איכות האוויר והים – בשגרה, ואף, חלילה, במקרה של תקלה. לפיכך אחראים משרדי האנרגיה והגנת הסביבה להנחות את חברת נובל אנרג'י לגבי אופן פעולתה השוטף ואמצעי זהירות שעליה לנקוט, כמו גם לנטר את השפעתה ולוודא שהיא איננה חורגת מרמות הסף שנקבעו ושאינה גורמת לפגיעה לא סבירה בבריאות הציבור והסביבה הימית והחופית. הציבור הרחב, ארגוני הסביבה והקהילה המדעית ימשיכו לוודא שממשק זה שבין המגזר הציבורי לפרטי מתבצע בצורה מיטבית וללא משוא פנים.


כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *





כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מחקרי סביבה אצלך בתיבה

    מחקרי סביבה אצלך בתיבה


      מאת

      שחר בוקמן
      עורך אקולוגיה וסביבה

      מאת

      שחר בוקמן
      עורך אקולוגיה וסביבה



      תכנים נוספים שעשויים לעניין אותך

      בחינת ההיתכנות הכלכלית למִחזוּר מינרלים חיוניים מפסולת אלקטרונית, ובפרט מסוללות יוני ליתיום

      ענבל גבאי, בני ז'יטניצקי, דולב אלעזר

      גיליון חורף 2025 / כרך 16(4) כיצד מענק ממשלתי בגובה 100–200 מיליון ש"ח בשיפור מִחזור הפסולת האלקטרונית יוכל לתרום לפיתוח תעשיות חדשות ולמנוע תלות במדינות זרות?

      כיצד מענק ממשלתי בגובה 100–200 מיליון ש"ח בשיפור מִחזור הפסולת האלקטרונית יוכל לתרום לפיתוח תעשיות חדשות ולמנוע תלות במדינות זרות?

      גיליון חורף 2025 / כרך 16(4)

      מחסום האמון – מדוע כדאיות כלכלית אינה מספקת להצלחת חדירת אנרגיה ממקורות מתחדשים לשימוש הקהילה החרדית?

      גיליון אביב 2026 / כרך 17(1) / כלכלה סביבתית
      לראש העמוד