אקולוגיה וסביבה

סוסון ים לכוד בכוס פלסטיק

19 במאי, 2021

סוסון ים לכוד בכוס פלסטיק. מפרץ אילת, אוקטובר 2018 | צילום: נועם קורטלר

הצילום זכה בפרס תמונת השנה של תערוכת הצילום תמונת טבע #5, המדמה מסעות צילום של 65 צלמי טבע ישראלים בנופי הארץ, ומוצגת במוזיאון ארץ ישראל בתל-אביב עד סוף יוני 2021. התערוכה, באצירת שי גינות, מבקשת להעלות את המודעות לעולם שהולך ונעלם, ולהתריע מפני אובדן סביבות מחיה.

אף על פי שסוסון הים שבצילום שייך למין הנפוץ ביותר במפרץ אילת, השאלה באיזה מין מדובר, נתונה במחלוקת. לא ברור אם מין זה הוא סוסון ים קוצני (Hippocampus histrix), או שמא סוסון ים דורבני (Hippocampus jayakari), מאחר שבעבודות עדכניות של ד"ר דני גולני ואחרים נמצא כי סוסון ים קוצני כלל לא נמצא במפרץ אילת. המחלוקת הטקסונומית מדגישה את מגבלות הידע שלנו על אודות המערכת האקולוגית הייחודית במפרץ, ומחדדת את הצורך בשמירה עליה.

בעזרת צילומיו פועל קורטלר, שבבעלותו בית ספר לצלילה באילת, להעלות את המודעות לזיהום הים בפלסטיק ולהוביל שינוי. בסיום הצלילה הוא אסף פסולת פלסטיק באזור ובכללה את הכוס המצולמת, והעביר מחצית מסכום הפרס לטובת ארגון 'שומרי המפרץ' באילת.


כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *





כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מחקרי סביבה אצלך בתיבה

    מחקרי סביבה אצלך בתיבה





      תכנים נוספים שעשויים לעניין אותך

      עשבי ים – חשיבותם למערכת האקולוגית ולקיבוע פחמן כחול

      גיל רילוב

      גיליון קיץ 2024 / כרך 15(2) כיצד שימור ושיקום של עשבי ים יכולים להניב פתרון מבוסס-טבע לאִפחות שינוי האקלים ואף לתרום לשגשוגה של מערכת אקולוגית ימית?

      כיצד שימור ושיקום של עשבי ים יכולים להניב פתרון מבוסס-טבע לאִפחות שינוי האקלים ואף לתרום לשגשוגה של מערכת אקולוגית ימית?

      גיליון קיץ 2024 / כרך 15(2)

      לצאת מהזבל – הקמת מתקנים לייצור אנרגיה ממקורות מתחדשים באתרי פסולת בלתי חוקיים

      ענת בן נתן, ריהאם אבו עדייה, רותם איזיק, דניאל מנינגר, דויד מנינגר

      גיליון אביב 2024 / כרך 15(1) / שיקום ופיתוח בר-קיימא של הנגב המערבי אתרי פסולת בלתי חוקיים הם מפגע סביבתי נפוץ בנגב המערבי. במסגרת שיקום האזור מוצע ליצור שותפות בין בעלי הקרקעות לבין יזמים שיפנו את הפסולת ויקימו מתקנים לייצור אנרגיה ממקורות מתחדשים

      אתרי פסולת בלתי חוקיים הם מפגע סביבתי נפוץ בנגב המערבי. במסגרת שיקום האזור מוצע ליצור שותפות בין בעלי הקרקעות לבין יזמים שיפנו את הפסולת ויקימו מתקנים לייצור אנרגיה ממקורות מתחדשים

      גיליון אביב 2024 / כרך 15(1) / שיקום ופיתוח בר-קיימא של הנגב המערבי

      מה נדרש מישראל לעשות כדי שעד שנת 2030 30% משטחי הים שבשליטתה יהיו מוגנים בהיקף ובפריסה הנאותים, בהתאם ליעדים העולמיים ולתגליות המדעיות האחרונות?

      גיליון חורף 2023 / כרך 14(4)
      לראש העמוד