
צילום: עינת שטקלר
תהליך ביוטכנולוגי חדשני לגידול מיקרו-אצות ולהפקת נוגד חמצון טבעי לשוק המזון על ידי חברת אלגאטכנולוג’יס, הממוקם בקיבוץ קטורה.
מתוך: גיליון אביב 2012 / כרך 3(1) / הנגב
צילום: עינת שטקלר
תהליך ביוטכנולוגי חדשני לגידול מיקרו-אצות ולהפקת נוגד חמצון טבעי לשוק המזון על ידי חברת אלגאטכנולוג’יס, הממוקם בקיבוץ קטורה.
קדחת מערב הנילוס מוכרת בישראל מתחילת שנות ה-50 של המאה הקודמת. מאז שנת 2000 מאובחנים בארץ בכל שנה עשרות רבות של חולים, וישנם אף מקרים בודדים של מוות. בהיעדר חיסון מתאים, הדרך היחידה להתמודד עם העברת הנגיף לאדם היא לפעול נגד היתושים המעבירים את הנגיף. לדעת כותבי המאמר הפעולות של המשרד להגנת הסביבה ושל הרשויות המקומיות אינן מספקות. הציבור חייב לתרום את חלקו בהפחתת כמות היתושים בשטח שבחזקתו: לייבש מקורות מים בחצרות, על הגגות ובמקלטים, ולהודיע לרשות המקומית על כל מפגע יתושים בשטח הציבורי
גיליון אביב 2011 / כרך 2(1)מדיניות הכרה נדיבה יותר של המדינה ביישובים הבדואיים הלא-מוכרים, תוך הכרה גם בזיקתם ההיסטורית-תרבותית למיקומם כחלק בלתי נפרד מהמערכות הסביבתיות המקומיות, יכולה לסייע הן לאדם הן לסביבה במימוש הזכות המשולבת לביו-תרבותיות ולצדק חברתי-מרחבי-סביבתי
גיליון אביב 2012 / כרך 3(1) / הנגב- מודעה -