ניתן להעריך שבתנאי גידול מזון אינטנסיבי, עלייה בתפוקה לדונם על-ידי טכנולוגיה, הפחתת השימוש בחומרי הדברה ודשן, הפניית רוב המזון לשוק המקומי והקטנה משמעותית בפחת, ניתן יהיה לספק בעתיד תוצרת חקלאית טרייה ובריאה לכל אזרחי ישראל תוך צמצום הפגיעה במגוון הביולוגי
גיליון קיץ 2016 / כרך 7(2) / תזונה מקיימתליאורה שאלתיאל הרפז, חיה רק יהלום
במגפת הקורונה הסתבר שתחושת הביטחון במערכת מזון הפועלת בהתאם לעקרונות השוק החופשי הייתה כוזבת. המסקנה היא שיש לחזק את המערכת החקלאית הישראלית ולפקח עליה כדי להשיג ביטחון תזונתי
גיליון אביב 2020 / כרך 11(1) / קורונה וסביבהליאורה שאלתיאל הרפז, יגאל חן, אלקנה בן-ישר, שאול גרף, שוש פלס, אריאל קופרברג, מרדכי טאקו, ניצן רוטמן, יעל גרינבלאט, דוב אופנהיים, סמדר אדלין-הררי, און רבינוביץ, מרים זילברשטיין
שימוש בהדברה המשלבת כלים ביולוגיים, חקלאיים, פיזיקליים, גנטיים וכימיים, בדרך שממזערת נזקים כלכליים ובריאותיים ומקטינה את הסיכונים והנזק הסביבתי
גיליון אביב 2013 / כרך 4(1) / חקלאות, קיימות וסביבה