
עגורים (Grus grus) הם עוף מונוגמי. העגורים בתמונה נשארו ליד בני זוגם שמתו משפעת העופות. אגמון החולה, 23.12.2021 | צילום: גיא אילון, רשות הטבע והגנים
מתוך: גיליון חורף 2021 / כרך 12(4)
עגורים (Grus grus) הם עוף מונוגמי. העגורים בתמונה נשארו ליד בני זוגם שמתו משפעת העופות. אגמון החולה, 23.12.2021 | צילום: גיא אילון, רשות הטבע והגנים
יש חשש שכתוצאה מפרויקט תעלת הימים ומערבוב מי ים סוף עם מי ים המלח יתרחשו תופעות כימיות (היווצרות גבס), ביולוגיות (היווצרות אצות), פיזיות (שיכוב – מי ים סוף בהיותם קלים יותר, “יצופו” על פני מי ים המלח), אקלימיות (אידוי מוגבר, לחות גבוהה יותר) ועוד. יש פוטנציאל לגרימת נזק גם לתהליכי הייצור במפעלים – נזק שאת חומרתו קשה לאמוד בשל היעדר ידע מספיק
גיליון אביב 2011 / כרך 2(1)תהליך לגידול מיקרו-אצות ולהפקת נוגד חמצון טבעי לשוק המזון
גיליון אביב 2012 / כרך 3(1) / הנגבהאמן הגרמני, אולי ווסטפאל עוסק באופן שתפיסות מוטעות ואידאולוגיות מעצבות את היחס שלנו לטבע, וספציפית, באופן שתעשיית המזון מציגה את הטבע ואף משנה אותו. פירמידת המזון מציגה את מוצרי המזון הטרי הזמינים לאוכלוסיית הוואנה, בצורה שמתכתבת עם הנוהג של הצגת המלצות תזונה
גיליון קיץ 2016 / כרך 7(2) / תזונה מקיימת