אקולוגיה וסביבה

הוואנה האכילה

16 ביוני, 2016
אוּלי ווסטפאל, הוואנה האכילה (La Habana Comestible), 354 x 227 ס"מ, 2015.

תיעוד בצילום בגודל מלא של כל מרכיבי המזון הטרי שמצא האמן באזור הוואנה (קובה). מיצב שהוכן עבור המוזאון האורגני של רומרילו, עבור הביאנלה ה-12 של הוואנה.

האמן הגרמני, אולי ווסטפאל (Uli Westphal) עוסק באופן שתפיסות מוטעות ואידאולוגיות מעצבות את היחס שלנו לטבע, וספציפית, באופן שתעשיית המזון מציגה את הטבע ואף משנה אותו. לרבות מעבודותיו הוא מפתח שיטות סיווג מעין-מדעיות. פירמידת המזון מציגה את מוצרי המזון הטרי הזמינים לאוכלוסיית הוואנה, בצורה שמתכתבת עם הנוהג של הצגת המלצות תזונה. בפירמידה זו נקבע סידור המזון לפי זמינות המזון: בבסיסה המזון הזמין ביותר, המחולק כהקצבה ממשלתית חודשית; מעליו מזון שגדל בר בשטחים ציבוריים או נמכר בשווקים; מעליהם, מזון יקר אך נגיש לציבור הרחב; ובקודקוד הפירמידה מזון שאסור לציבור הרחב לצרוך (כגון בקר) או שמחירו כה יקר עד שרוב האוכלוסייה אינה יכולה להרשות לעצמה לקנותו.



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מחקרי סביבה אצלך בתיבה



    תכנים נוספים שעשויים לעניין אותך

    חזית המחקר
    למידה על החלטות שנויות במחלוקת כמנוף לפיתוח חשיבה אזרחית עצמאית – המקרה של מדיניות יצוא הגז הטבעי בישראל
    המאמר מתאר תהליך למידה על מדיניות ציבורית-כלכלית-סביבתית שנויה במחלוקת, שאִפשר ללומדים לגבש את עמדותיהם באופן עצמאי ומעמיק יותר, תוך התבססות על הנמקות מורכבות יותר
    תמונת השער
    שורשי שיטה הטובלים בשלולית נפט, עקב דליפת הנפט מקו צינור הנפט אילת-אשקלון, בדצמבר 2014
    לראש העמוד